Назад к статьям

    Наслідки використання зношених амортизаторів і як купити оригінальні.

    31.03.2020
    Наслідки використання зношених амортизаторів і як купити оригінальні.

    На швидкості 80 км/год гальмівний шлях вашого автомобіля буде на 5 метрів довшим, якщо амортизатори несправні, навіть якщо в автомобілі є ABS і ESP. У цьому може бути різниця між безпечною зупинкою і ДТП. Ваш контроль над автомобілем знизиться при входженні в поворот, буксируванні або їзді по мокрій дорозі чи ожеледиці.
    Інші компоненти підвіски стануть зношуватися, оскільки вони компенсують роботу зношених амортизаторів.

    Як же купити справжні амортизатори KYB, а не підробку?

    Не є таємницею, що останнім часом багато хто продає підробки, вони є абсолютно на все, в тому числі і на такий розкручений і популярний бренд як Kayaba!
    Існує кілька правил, як переконатися, що амортизатор не підробний, які в принципі характерні для всіх речей в цьому випадку:

    1. Купуйте товар у надійних сертифікованих продавців.
    Дізнайтеся ціну на амортизатори у різних продавців і уникайте тих, у кого ціна на них неприродньо низька. Навіть якщо це мотивують розпродажем залишків або "прямими поставками з заводів", будьте особливо обережні.  Завдяки продуманій ціновій політиці компанії KYB,  вартість справжніх амортизаторів приблизно однакова, незалежно від регіону України, чи продавця.


    2. Найкраща гарантія для Вас - гарантійні зобов'язання від виробника або дистриб'ютора. У різних регіонах і в залежності від умов - це мінімум пів року, максимум 2 роки. Всі оригінальні амортизатори мають Гарантійний талон KYB. При продажу амортизаторів продавцем обов'язково заповнюється гарантійний талон, де ставиться печатка продавця, також продавець заповнює початкові дані про машину, на яку вони продаються. Далі гарантійний талон заповнюється на сервісі, на якому амортизатори встановлюються на автомобіль.

    Так як підробки намагаються повторити оригінал, є лише декілька візуальних ознак оригінальних амортизаторів Kayaba:

    1. На самому амортизаторі вибита (НЕ наклеєна і не надряпана) абревіатура "KYB» (не KY8, KYD, KVB), каталожний номер KYB, зашифрована дата виробництва типу RJ14 (НЕ 14.12.2015) і товарний код виробника (Made in ...).
    2. На коробці обов'язково присутня етикетка. На етикетці має бути: каталожний номер Kyb,  штрихкод і напис з комплектацією (наприклад, Kayaba Industry CO., LTD Shock absorber 1PC).
    3. В комплекті з амортизатором обов'язково повинні бути: сам амортизатор, кріпильна гайка і інструкція для установники. Інструкція ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути надрукованою на принтері зі 100% чіткістю (НЕ ксерокс).

    Деякі оригінальні амортизатори Каяба можуть не містити деяких елементів (описаних вище), це пов'язано з тим, що частина амортизаторів виробляють на заводах інших виробників амортизаторів (наприклад Tociko , Showa ), в таких випадках - написи можуть змінюватися.

    Тому, щоб не купити кота в мішку і, в результаті, не ризикувати власною безпекою, рекомендуємо купувати амортизатори лише в сертифікованих надійних продавців.