Назад к новостям

    10 помилок автомобілістів взимку: що не можна робити власникам авто в мороз

    10.01.2019
    10 помилок автомобілістів взимку: що не можна робити власникам авто в мороз Зима - строгий екзаменатор не тільки для Вас, як для водія, але і для Вашого автомобіля, за яким взимку необхідний спеціальний догляд. У середовищі автомобілістів часто можна почути поради, як необхідно доглядати за машиною взимку. Пропонуємо поглянути на зворотний бік медалі і дізнатися, що робити категорично не можна.

    Помилка №1: Розморожування стекол автомобіля гарячою водою або окропом

    Деякі власники автомобілів, щоб прискорити процес відтавання стекол, поливають їх гарячою водою або навіть окропом. Пам'ятайте, що цього робити ніколи не можна, так як від різниці температур лобове скло може просто луснути. Щоб позбутися льоду або інею на склі, краще використовувати спеціальний ручний скребок або засіб від обмерзання.
    Догляд за склом - антікрига (розморожувач) в нашому каталозі тут

    Помилка №2: Використання алкоголю замість незамерзаючої рідини

    Чи то в цілях економії, чи то через незнання багато автолюбителів щоб запобігти замерзанню води в бачку омивача скла використовують спирт або дешеву горілку. Але присутність в суміші алкоголю не зробить рідину морозостійкою. Вона все також буде схильна до замерзання, особливо при попаданні на лобове скло. Тому краще використовувати спеціальні незамерзаючі рідини.
    Рідини омивача зимови в нашому каталозі тут

    Помилка №3: ​​Відкриття дверей з силою після нічної стоянки

    Взимку деякі водії забувають про те, що через утворення конденсату на прокладці дверей може утворюватися лід, ускладнюючи їх відкриття. У підсумку, вранці підійшовши до машини після морозної ночі, водій різко смикає двері, від чого гумки ущільнювачів дверей пошкоджуються. З цієї ж причини ламаються і ручки. Щоб мінімізувати ризик примерзання дверей, використовуйте спеціальні силікономістка засоби для обробки ущільнювачів.
    Розморожувачі замків в нашому каталозі тут

    Помилка №4: Включення двірників при замерзлих щітках

    Іноді поспіхом вранці власники автомобілів забувають про те, що примерзли до скла щітки склоочисників ні в якому разі не можна включати. Адже в цьому випадку гумові або силіконові ущільнювачі щіток можуть порватися і доведеться купувати нові. Варто також пам'ятати, що крім щіток склоочисників можна пошкодити механізм двірників і запобіжник в електроланцюзі.

    Помилка №5: Використання додаткових обігрівальних пристроїв

    У зимовий час турботливі водії (особливо власники старих автомобілів) купують додаткові електричні обігрівальні пристрої - електричну ковдру або електричні подушки для сидінь. Але ці пристрої збільшують споживання електроенергії і можуть швидко витратити заряд акумулятора в холодну погоду. Особливо це стосується автомобілів, в яких встановлено старий акумулятор. Якщо Ви використовуйте електричну ковдру або подушки для обігріву сидінь, час від часу вимикайте їх від живлення автомобіля, щоб не «посадити» акумуляторну батарею.

    Помилка №6: Діти в автокріслі в товстій зимовому одязі

    На жаль, багато батьків не знають, що садити дитину в дитяче автокрісло в товстому зимовому одязі дуже небезпечно. Справа в тому, що через дути і товсти зимови куртки ремінь безпеки притискається до тіла дитини недостатньо щільно, так як товстий одяг залишає між ременем і тілом дитини великий простір. В результаті дитина недостатньо захищена. Для того, щоб підвищити безпеку своєї дитини в дитячому кріслі зніміть верхній товстий одяг, коли саджаєте дитину в крісло. В крайньому випадку розстібніть куртку і пристебніть ремінь під нею.

    Помилка №7: Залишення гаджетів в машині

    Ні в якому разі не залишайте смартфони, планшети, автономні відеореєстратори і навігаційні пристрої в автомобілі на ніч взимку. Пам'ятайте, що при екстремальних морозах гаджети, які оснащені акумуляторними батареями можуть вийти з ладу через пошкодження елементів живлення. Тому залишаючи машину на морозі, не забувайте забирати з собою все автономні портативні пристрої.

    Помилка №8: Включення протитуманних фар в ясну погоду і в будь-який час

    Хочеться вірити, що помилково деякі неуважні водії включають протитуманні фари вдень при ясній погоді. Робити так не можна, оскільки протитуманні фари ефективні тільки при утворенні туману. У ясну погоду вони можуть засліплювати зустрічних водіїв. Тому включати противотуманки потрібно тільки коли видимість на дорозі становить менше 50 метрів.

    Помилка №9: Рух без ближнього світла в зимовий час днем

    Деякі водії вважають що взимку в денний час через відбиття денного світла від снігу видимість на дорозі істотно краще і тому включати ближнє світло не потрібно. Частково це так. Але ж сонячних днів взимку не так вже й багато. В основному переважають похмурі дні, коли денне світло, відбиваючись від снігу, розсіюється і видимість на дорозі навпаки падає. Тому краще включати ближнє світло фар навіть у денний час.

    Помилка №10: Включення склопідйомників без прогріву автомобіля

    Хтось усміхнеться і подумає: невже є ті, хто так робить? Виявляється так! У сильний мороз тепле повітря в машині конденсується, і на склі утворюється тонкий шар льоду. Тому ні в якому разі не можна відразу після запуску холодної машини користуватися склопідйомниками, так як механізм приводу скла може пошкодиться. Щоб уникнути цього необхідно для початку дати автомобілю досить прогрітися. Тільки після того як ви переконаєтеся, що всі шибки відтанули і їм нічого не заважає, можна включати склопідйомники.

    Бережіть свій автомобіль і хорошою Вам зими!