Назад до новин

    Новий Castrol MAGNATEC STOP-START

    27.01.2017

    Ідеальний захист в екстремальних умовах міста

    Компанія Castrol представляє нову моторну оливу Castrol MAGNATEC STOP-START з покращеними властивостями, створену для максимально ефективної роботи двигуна в умовах сучасного мегаполісу. Ця олива призначена спеціально для посиленого захисту двигуна від зносу в режимі міста, коли цикл стоп-старт постійно повторюється.


    У наш час велика інтенсивність руху на дорогах міст стала звичайним явищем: кількість автомобілів з кожним роком зростає, і все частіше їм доводиться їздити в режимі стоп-старт. Це призводить не лише до збільшення загальної кількості циклів прискорення і зупинки, а й до більш тривалих відрізків роботи двигуна в холостому режимі — найбільш несприятливому для нього режимі. Експлуатація автомобіля в щільному міському трафіку збільшує ступінь зносу металевих деталей двигунів: фахівці Castrol, розуміючи руйнівні наслідки режиму стоп-старт, працюють над створенням і вдосконаленням додаткових способів захисту двигуна в екстремальних умовах роботи.




    На підставі даних навігаційної компанії TomTom у Castrol, складають Castrol MAGNATEC STOP-START INDEX — рейтинг міст за показником середньої кількості циклів стоп-старт міських автомобілів, який дозволяє зробити висновок про необхідність використання Castrol MAGNATEC STOP-START. Компанія збирає дані по 50 містах світу і надає унікальну об’єктивну інформацію про інтенсивність і щільність руху. Чим вище в рейтингу Castrol MAGNATEC STOP-START INDEX місто, тим більше на його вулицях зношується двигун автомобіля через режим стоп-старт, і, відповідно, потребує надійного захисту.


    Рейтинг очолило місто Джакарта (Індонезія), де в середньому один автомобіль вимушений робити 33240 зупинки на рік. Виявилося, що екстремальний міський режим властивий не лише густонаселеним мегаполісам Азії, але і європейським містам з розвиненою дорожньою  інфраструктурою, наприклад, аналогічний показник у Римі склав 28680 вимушених зупинок автомобілів; у Мілані – 23640; в Амстердамі – 23040; у Лондоні – 21480; в Афінах – 19920. У рейтингу відсутні дані про мегаполіси України, але припускаємо, що трафік українських міст не поступається інтенсивністю. Castrol рекомендує використовувати моторні оливи з додатковим захистом у випадках, коли показник кількості циклів стоп-старт перевищує позначку 18000.


    Нова моторна олива Castrol MAGNATEC STOP-START містить молекули, які прилипають до деталей двигуна немов магніт і утворюють шар, що самовідновлюється. Навіть коли молекули зриваються з деталей під час роботи двигуна, на їх місце стрімко потрапляють інші, відновлюючи захисну плівку і надаючи двигуну максимальний рівень безпеки на всіх стадіях циклу стоп-старт. Згідно останнього галузевого тесту, рівень захисту двигуна, забезпечений моторною оливою Castrol MAGNATEC STOP-START, перевершує на 20% вимоги найжорсткіших стандартів автовиробників*. Castrol MAGNATEC STOP-START захищає двигун від зносу з першої секунди пуску і протягом роботи. Моторна олива Castrol MAGNATEC STOP-START містить унікальні молекули, які:
     

    •     тримаються на деталях двигуна, коли звичайна олива стікає у піддон картера;
    •     утворюють шар, що самовідновлюється, на всіх стадіях роботи двигуна в режимі стоп-старт;
    •     знижують рівень зносу при експлуатації автомобіля з частими зупинками (стоп-старт), що підтверджено галузевим тестом.


    В Україні лінійка MAGNATEC STOP-START представлена оливами:

        Castrol MAGNATEC STOP-START 5W-30 A3/B4;
        Castrol MAGNATEC STOP-START 5W-30 A5;
        Castrol MAGNATEC STOP-START 5W-20 E

    * відповідно до результатів тесту OM646 LA