Фара основна на FORD FUSION 1.4 (Форд Фьюжин) 2002-наст.время 80л.с. (FXJA,FXJB,FXJC)

    FORD FUSION 1.4
    Фото FORD FUSION 1.4

    FORD FUSION 1.4

    • Період виробництва
      08.2002 - наст.время
    • Тип кузову
      універсал
    • Привод
      Привід на передні колеса
    • Двигун
      Бензиновий двигун
    • Потужність
      80 к.с. / 59 кВт
    • Об'єм
      1388 см³
    • Код двигуна
    • FXJA
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
    • FXJB
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
    • FXJC
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
     
    • 1

    Освітлювальні прилади авто та їх функції

    Фари сучасного автомобіля виконують кілька функцій. Окрім свого основного призначення – освітлення дороги, вони ще є невід'ємною частиною дизайну машини. Також корпус фар більшості моделей поєднує в собі решту світлотехніки автомобіля: покажчики поворотів, денні ходові та габаритні вогні, далеке та ближнє світло. Залежно від розташування щодо кузова авто, всю світлотехніку можна поділити на передню та задню. Передні освітлювальні прилади наведені вище. До задніх слід зарахувати: стоп-сигнали, стоянкові (габаритні вогні), покажчик заднього ходу, протитуманні вогні, освітлювачі номерного знака. Задня світлотехніка робить автомобіль видимим уночі для попутних транспортних засобів. Деякі моделі для зручності можуть комплектуватися ще й підсвічуванням дверних ручок, зовнішнім освітленням дверей, що розташовані з обох боків кузова транспортного засобу.

    Головним освітлювальним приладом будь-якого автомобіля є фари основного (головного) світла. Передня фара, залежно від боку установки, може бути права чи ліва. Завдання даних пристроїв полягає у освітленні ділянки дороги перед автомобілем під час його руху вночі та в умовах недостатньої видимості вдень. До головного освітлення відноситься ближнє та дальнє світло фар, яке встановлене на всі без винятку транспортні засоби, незалежно від їх марки та моделі. Промінь ближнього світла повинен поширюватися на відстань від 60 до 80 метрів. Згідно з діючими правилами дорожнього руху, ближнє світло використовується вдень у туман, під час руху тунелем, а також поза населеними пунктами у встановлений період часу. Далекий використовується виключно за межами міста за відсутності зустрічного потоку на дорозі.

    Конструкція автофари

    Фара головного світла є складною конструкцією. Основними її елементами є:

    • джерело світла — лампа зі спеціальним цоколем. На сьогоднішній день автомобілістам запропоновано величезний вибір ламп, що відрізняються між собою конструкцією, якістю освітлення, споживанням енергії та вартістю. Найпоширенішими є галогенні, світлодіодні та ксенонові;
    • відбивач — найчастіше виготовляється з пластмаси з невеликим напиленням алюмінію. Зовні нагадує дзеркало, тому що основною його функцією є відображення світла, що походить від лампи. Деталь може мати різну форму - від правильного конуса до овалу, квадрата чи прямокутника. Це залежить від конструкції фари, марки та моделі автомобіля;
    • розсіювач - зовнішня частина фари, що складається зі скла або пластику. На старих моделях автомобільний розсіювач встановлювався виключно скляний. На автомобілі більш пізніх років випуску з метою економії його стали виготовляти з пластику, який набагато міцніше. Функцією розсіювача є формування пучка світла, що надходить від лампи та відбивача, та проектування його в потрібному напрямку. Цьому сприяють спеціальні рельєфні розмітки на всій поверхні. Окрім цього, деталь виконує і захисну функцію, запобігаючи потраплянню на лампу та відбивач вологи, пилу та сторонніх предметів.

    За своєю конструкцією фари можуть бути поєднані та розділені. У розділеному ближньому і дальньому світлі розміщено кожен в окремому корпусі, де є своя лампа, відбивач і розсіювач. У поєднаній використовується одна двониткова лампа з далеким і ближнім світлом. Де купити фару на авто?

    Великий вибір запчастин запропонований в інтернет-магазині Автоклад. У нас можна купити передні фари, скло, лампу (галогенну або full led), а також задні ліві та праві ліхтарі на Ford Fusion USA (Форд Фьюжн). Крім цього, ми пропонуємо інші деталі на автомобілі, вироблені в США, Європі та Азії. Підбір запчастин на сайті проводиться за маркою, моделлю, роком випуску, типом та об'ємом двигуна транспортного засобу або VIN-кодом авто.