Термостат на FORD FUSION 1.4 (Форд Фьюжин) 2002-наст.время 80л.с. (FXJA,FXJB,FXJC)

    FORD FUSION 1.4
    Фото FORD FUSION 1.4

    FORD FUSION 1.4

    • Період виробництва
      08.2002 - наст.время
    • Тип кузову
      універсал
    • Привод
      Привід на передні колеса
    • Двигун
      Бензиновий двигун
    • Потужність
      80 к.с. / 59 кВт
    • Об'єм
      1388 см³
    • Код двигуна
    • FXJA
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
    • FXJB
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
    • FXJC
      4 циліндра ряд DOHC с водяным охлаждением
     
    • 1
    • 2
    • 3

    Термостат на Ford Fusion

    У 2002 році європейське відділення американської автомобільної компанії Ford Motor Company випустило на ринок унікальний автомобіль, який втілив у собі характерні особливості хетчбека, міського джипа та мініатюрного мінівена. Над назвою моделі довго не думали і назвали її сплав, або англійською Fusion. Цей компактний, місткий, недорогий, безпечний автомобіль одразу сподобався представникам середнього класу і протягом 10 років виробництва мав стабільний попит. В Україні його і зараз можна зустріти на дорогах будь-якого регіону, часом складається відчуття, що машин Ford Fusion у нас щороку все більше.

    Це авто невибагливе в експлуатації та надійне, але й для нього згодом доводиться шукати розхідники, до яких належить і така деталь, як термостат Ford Fusion 1.4, яку доводиться міняти кожні кілька років. На сайті інтернет-магазину «Автоклад» представлений широкий вибір термостатів для Форд Фьюжн, а ціна на них - цілком доступна. - це один із основних компонентів його системи охолодження, що виконує дві основні функції. Він повинен змусити двигун якнайшвидше нагрітися до потрібної температури, а потім підтримувати оптимальну температуру двигуна.

    Принцип його роботи полягає в реагуванні на зміну температури охолоджуючої рідини двигуна. Якщо температура не досягла максимуму, вона утримується у контурі двигуна, а клапан закритий. Коли двигун починає перегріватися, клапан термостата відкривається, випускаючи тосол або антифриз в радіатор, де він охолоджується. Незважаючи на те, що ця деталь мініатюрна і легко поміститься на долоні, вона має вирішальне значення для двигуна, підтримуючи оптимальну температуру, зменшуючи знос і не дозволяючи збільшити витрату палива.

    Коли охолоджувальна рідина проходить через двигун, вона забирає разом із собою зайве тепло, сприяючи поверненню в температурний режим, що регламентується. Залишаючи двигун, вона потрапляє в радіатор, де надлишкове тепло йде на обігрів салону або виводиться в атмосферу. Потім вона робить ще кілька зупинок шляхом через систему охолодження і повертається назад в двигун. Коли рідина, що охолоджує, в двигуні стає занадто гарячою, цей клапан відкривається, дозволяючи їй пройти до радіатора, де вона охолоне. Доки двигун не почне перегріватися, термостат залишається закритим, дозволяючи охолоджувальній рідині продовжувати циркуляцію всередині контуру.

    З часом термостат на Ford Fusion зношується. Свідченням цього може бути повільне обігрів салону взимку. Термостат, що зламався, зазвичай заклинює у відкритому або закритому положенні. Ремонт тут неможливий, і деталь доведеться замінити. Благо, коштує вона небагато.

    Запасні частини на Ford будь-якої моделі та року випуску

    Інтернет-магазин запасних частин «Автоклад» надає українським автовласникам можливість купити все, що може знадобитися для ремонту або Технічне обслуговування автомобіля. У нас не тільки широкий асортимент автозапчастин, а й великий вибір моторних та трансмісійних масел, автокосметики та гальмівних рідин.